Microsoft Azure – IaaS, PaaS, SaaS

Wat is Azure?
Microsoft Azure is een steeds groter wordende verzameling van eenvoudig te beheren en geïntegreerde clouddiensten. U kunt uw huidige servers en andere workloads eenvoudig migreren (Infrastructure as a Service – IaaS), uw databases of applicaties integreren (Platform as a Service – PaaS), of direct applicaties afnemen (Software as a Service – SaaS). Al deze componenten kun je allemaal beheren vanuit 1 overzichtelijke interface.

Steeds meer aanbieders van ICT diensten of applicaties bieden hun diensten al aan in de Marketplace van Azure, waardoor de overstap naar de cloud nog eenvoudiger wordt. Wekelijks komen er nieuwe functionaliteiten bij.

Waar staat mijn informatie?
U hoeft niet bang te zijn dat uw gevoelige bedrijfsinformatie over de hele wereld verspreid staat. Microsoft heeft datacenters over de hele wereld en u kunt kiezen in welke regio u uw applicaties en informatie wilt plaatsen. Indien u dat wel wenst, kan deze geografische spreiding tegen geringe kosten voor een hoge beschikbaarheid an uw diensten zorgen. Azure biedt hiervoor verschillende technieken om dat mogelijk te maken.

Pay-per-use
Ook heeft u de mogelijkheden om snel en tijdelijk resources uit te breiden en weer af te bouwen wanneer u dat wenst. Hiermee kunt u overbodige investeringen in hardware en installaties voorkomen aan de vooravond van een belangrijke marketingcampagne of de voorspelde seizoensdrukte.

Green IT
Wilt u een stap zetten met uw bedrijf op het gebied van duurzaamheid en green IT, dan is de keuze voor Azure een grote stap in de juiste richting. Op dit moment draaien 45% van de datacenters van Azure op wind, solar en hydropower elektriciteit. Eind 2018 wil Microsoft meer dan 50% van haar datacenters op deze stroombronnen te laten draaien. Omdat u na de migratie zelf nog maar een klein of helemaal geen datacenter meer heeft, draagt u met deze stap dubbel bij aan een duurzame wereld.